Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΟΥ

Το υπνοδωμάτιο πρέπει να είναι ένας χώρος που θα μας χαλαρώνει και θα μας ηρεμεί.
Υπάρχουν κάποια μικρά tips που παρ’ όλη την απλότητά τους μπορούν να κάνουν ένα υπνοδωμάτιο περισσότερο άνετο και κυρίως ξεκούραστο για τον κάθε χρήστη. Ας δούμε κάποια από αυτά.
 
Ένα υπνοδωμάτιο για να είναι ξεκούραστο προϋποθέτει επαρκή φωτισμό, κυρίως φυσικό. Για το λόγο αυτό οι κουρτίνες που θα επιλέξουμε δεν πρέπει να είναι βαριές ή σκουρόχρωμες αλλά ανοιχτόχρωμες και ανάλαφρες ώστε να επιτρέπουν στο φως και στον ήλιο να “μπαίνουν” στο δωμάτιο.

Ένα δεύτερο στοιχείο που θα πρέπει να προσέξουμε είναι ο χώρος έξω από το παράθυρο ή την μπαλκονόπορτα να μην κλείνει από μεγάλα φυτά ή άλλα έπιπλα εμποδίζοντας το φως. Έχει αποδειχτεί με μελέτες πως ο φυσικός φωτισμός προκαλεί μεγαλύτερη αίσθηση ευεξίας από τον τεχνητό. Τεχνητός φωτισμός μπορεί να εφαρμόζεται στις διάφορες γωνίες της κρεβατοκάμαρας ανάλογα με τη χρήση του κάθε σημείου φωτίζοντας γλυκά το χώρο πέρα από τον κεντρικό – βασικό φωτισμό.
Ένα λαμπατέρ με έντονο φωτισμό για το καθιστικό, εάν κάποιος συνηθίζει να διαβάζει στην κρεβατοκάμαρα, ένα καλό φως στον καθρέφτη για τις γυναίκες που κάνουν μακιγιάζ στον ίδιο χώρο και κρυφός φωτισμός στην ντουλάπα που θα διευκολύνει την επιλογή και το συνδυασμό των ρούχων είναι μόνο μερικές από τις προτάσεις που μπορείτε να εφαρμόσετε.

Επίσης, θα πρέπει να προσέξετε τον αριθμό των επίπλων και των πραγμάτων που θα υπάρχουν στο υπνοδωμάτιο. Ένας “φορτωμένος” χώρος κουράζει το μάτι ενώ παράλληλα δίνει την αίσθηση της συνεχούς ακαταστασίας.

Όσον αφορά στους τοίχους θα πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή στα χρώματα που θα χρησιμοποιηθούν αλλά και στη διακόσμηση. Ανοιχτά χρώματα και ανάλαφρα σχέδια δημιουργούν χαρούμενη διάθεση και θεωρούνται από τα βασικά στοιχεία διακόσμησης της κρεβατοκάμαρας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως από τα βασικότερα στοιχεία για μια ποιοτική ξεκούραση σε μια κρεβατοκάμαρα σχετίζεται με το κρεβάτι. Ένα κατάλληλο κρεβάτι πρέπει να είναι προσαρμοσμένο στις διαστάσεις και στις συνήθειες του ατόμου που φιλοξενεί. Για παράδειγμα υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να κοιμηθούν και να ξεκουραστούν σε ένα μικρό χώρο οπότε η κατάλληλη επιλογή γι’ αυτούς είναι ένα μεγάλο άνετο κρεβάτι. Επίσης, εάν κάποιος συνηθίζει να διαβάζει ή να βλέπει τηλεόραση στην κρεβατοκάμαρα πρέπει να έχει κρεβάτι με ψηλό κεφαλάρι.

Κάτι που, επίσης, θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας είναι πως κάποια υλικά κατασεκυής του κρεβατιού μπορεί να μας δημιουργήσουν προβλήματα π.χ. τα υφασμάτινα κρεβάτια μπορεί να μας προκαλέσουν αλλεργίες ενώ τα μεταλλικά ή ξύλινα μπορεί να έχουν υποστεί επεξεργασία με χημικά προϊόντα που ο οργανισμός μας πιθανόν να μην ανέχεται. Σε αυτές τις περιπτώσεις η παρατήρηση μπορεί να βοηθήσει να λύσει άμεσα το πρόβλημα.

Ο ύπνος είναι η κύρια πηγή ξεκούρασης για τον ανθρώπινο οργανισμό. Έρευνες στον Ελληνικό χώρο απέδειξαν ότι 3 στους 5 Έλληνες υποφέρουν από κακή ποιότητα ύπνου. Μια από τις βασικές αιτίες είναι η λανθασμένη επιλογή στρώματος. Ένα καλό στρώμα πρέπει να είναι άνετο, σωστά σχεδιασμένο και καλά συντηρημένο (εφόσον δεν είναι καινούργιο) ώστε να παρέχει όλες τις προϋποθέσεις για έναν καλό και ξεκούραστο ύπνο.

Όλα τα παραπάνω είναι μικρά tips που μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής μας μέσα σε ένα υπνοδωμάτιο και να κάνουν το χώρο θελκτικό και την ώρα που περνάμε σε αυτόν πιο ευχάριστη
 
 
 
 
πηγη: stoupaspaintingonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου